Koncern Carthago še naprej osredotočen na rast: položen temeljni kamen za nov obrat v Ormožu

  • Gostje: predsednik vlade Janez Janša in gospodarski minister Zdravko Počivalšek
  • Slovenija – drugi dom koncerna Carthago
  • Uspešen Malibu Van – investicije v višini 45 milijonov evrov
  • Carthago d.o.o.: privlačen delodajalec, privlačne ugodnosti za zaposlene

Kljub trenutnim gospodarskim in političnim turbulencam ostajata viziji koncerna Carthago dolgoročni razvoj in optimistična osredotočenost na rast: danes je bil, ob prisotnosti številnih visokih gostov, položen temeljni kamen v Ormožu
za nov, tretji obrat. Z naslednjim letom se bo koncern Carthago, evropski vodilni proizvajalec prestižnih avtodomov in avtodomov višjega srednjega razreda znamk Carthago in Malibu, na novi lokaciji osredotočil na izdelavo priljubljenih Malibu Vanov.    

Gostje: predsednik vlade Janez Janša in gospodarski minister Zdravko Počivalšek

Prisotnost visokih gostov potrjuje velik pomen današnjega dogodka. Prisotni so bili slovenski predsednik vlade Janez Janša in podpredsednik vlade, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter župana občine Ormož Danijel Vrbnjak in občine Odranci Ivan Markoja.

Ob položitvi temeljnega kamna sta v imenu koncerna Carthago spregovorila gospod Markus Kern, predsedujoči poslovodstvu Carthago Reisemobilbau GmbH in gospa Sandra Županec, direktorica Carthaga d.o.o.  

Slovenija – drugi dom koncerna Carthago

Karl-Heinz Schuler, ustanovitelj in družbenik Carthaga o najnovejši investiciji podjetja: »V Sloveniji se že dolgo počutimo enako domače kot na našem sedežu Carthago City v Aulendorfu v Nemčiji.«

Slovenska hčerinska družba Carthago d.o.o. spada z več kot 800 zaposlenimi k večjim zasebnim delodajalcem v Sloveniji. Nenehni širitvi uspešnega obrata v Odrancih zdaj sledi naslednji korak: Carthago v Ormožu, v severovzhodnem delu Slovenije, neposredno ob meji s Hrvaško, dobesedno na zelenem travniku gradi svoj drugi obrat v Sloveniji. V ospredju bo proizvodnja priljubljenega Malibu Vana.    

Uspešen Malibu Van – investicije v višini 45 milijonov evrov

Malibu Van spada med pionirje med komfortnimi predelanimi kombiji. V Nemčiji in nasploh v Evropi postajajo vse prepoznavnejši in koncern Carthago
v njih še naprej vidi velik potencial za prihodnost. Pomembnost Malibu Vanov se je nedavno pokazala na nemškem izboru za avtodom leta 2022, kjer je že tretjič zapored zmagal v svoji kategoriji.   

Koncern Carthago bo v nov obrat investiral okoli 45 milijonov evrov. Zgrajen bo na zemljišču, velikem nekaj čez 100.000 m2. V največji fazi izgradnje je zasnovan za proizvodnjo več tisoč Malibu Vanov. Oba obrata v Odrancih in Ormožu bosta skupaj vodila dosedanja direktorja gospa Sandra Županec in gospod Stefan Weiß.

Carthago d.o.o.: privlačen delodajalec, privlačne ugodnosti za zaposlene

Veliko prednost predstavlja neposredna bližina obeh lokacij, saj je Ormož od Odranec oddaljen le približno pol ure vožnje. Kljub preselitvi proizvodnje predelanih kombijev Malibu, v Odrancih delovna mesta ne bodo krčena, saj se Carthago še naprej  zanaša na rast avtodomov znamk Carthago in Malibu, ki jih na lokaciji v Odrancih uspešno proizvajajo.  

V novem obratu bodo ustvarjena številna privlačna delovna mesta. Tudi tamkajšnji tim bo deležen dobro znanih privlačnih ugodnosti za zaposlene, ki jih nudi podjetje Carthago d.o.o., med drugim nadpovprečen regres in dodatno pokojninsko zavarovanje v podjetju. Carthago d.o.o. sodeluje s šolami in nudi praktična usposabljanja za dijake in študente. Delovna mesta so opremljena z najsodobnejšo tehnologijo, prednost dinamičnega podjetja je tudi organizacijska struktura in dobre možnosti osebnostnega in kariernega razvoja.

Še zanimivost: ko bo prihodnje leto odprt nov obrat, ki bo zgrajen v za Carthago značilnem agilnem tempu, bomo ob odprtju praznovali kar tri obletnice:
10 let Malibu Vana, 15 let obrata v Odrancih in 10 let Carthago Cityja v Nemčiji, ki velja v panogi kot edinstveno zasnovan sedež koncerna.