Karierni sejem MojeDelo.com v Mariboru

V organizaciji portala MojeDelo.com se je v četrtek, 19. maja 2022, v Mariboru ponovno odvil Karierni sejem, na katerem se je predstavilo več kot petdeset slovenskih in tujih podjetij.

Carthagova ekipa je na sejmu predstavila aktualna prosta delovna mesta in se z zainteresiranimi kandidati pogovorila o pogojih zaposlitve ter možnostih kariernega razvoja v podjetju. Predstavili smo pričetke in razvoj podjetja ter prihodnje načrte, od nadaljnjih vlaganj v obrat v Odrancih do načrtovane izgradnje novega obrata v Ormožu.

Tekom samega sejma smo izvedli približno 35 zaposlitvenih razgovorov z zainteresiranimi kandidati, z nekaterimi smo se dogovorili o nadaljnjih pogovorih še na sedežu podjetja v Odrancih v prihajajočih tednih. Med samimi razgovori so se nam predstavili tako kandidati, ki šele pričenjajo svojo karierno pot, kot kandidati, ki imajo v svojem življenjepisu že zavidljive delovne izkušnje.

S kandidati smo se pogovarjali o prostih delovnih mestih v obratu v Odrancih oziroma o delovnih mestih v obratu v Ormožu v naslednjem letu. Prepričani smo, da se bo naši ekipi pridružilo kar nekaj kandidatov s sejma, ki bodo s svojimi izkušnjami in znanji, predvsem pa s svojo zavzetostjo obogatili našo ekipo.

Vsekakor smo pa tudi na samem sejmu opazili potrditev trenutnega stanja na trgu dela, saj je bil obisk sejma precej manjši kot v predhodnih letih. Trenutno nizko stopnjo brezposelnosti v Sloveniji potrjuje tudi dejstvo, da je bil precejšnji del obiskovalcev sejma trenutno že zaposlen in so sejem ter delodajalce obiskali v želji po novih priložnostih ter kariernih izzivih. In prav slednje je bilo tisto, kar je od naše ekipe terjalo še dodatni angažma na samem sejmu.

Bodočim zainteresiranim sodelavcem smo  predstavili ob aktualnih prostih delovnih mestih tudi vse, zaradi česar smo Carthagovci tako dobra ekipa. Predvsem pa smo na sejmu kandidatom izpostavili neizpodbitno dejstvo, da bomo lahko z našo zavzetostjo, agilnostjo, z dobrim timskim delom ter seveda z novimi izjemnimi sodelavci tudi v prihodnje Carthagovci dosegli vse začrtane cilje.

Vsem, ki ste obiskali našo stojnico na sejmu se zahvaljujemo za zaupanje in interes po zaposlitvi v našem podjetju.