Giro d'Italia 2024: Izjemna zmaga kolesarja Tadeja Pogačarja s podporo Carthaga

  • Tadej Pogačar prvič na Giru d'Italia: rekordna bera točk
  • Zmage z izjemnimi dosežki: Tadej Pogačar in Carthago
  • Kolesar svetovnega kova na lovu za dvojno zmago na Giru in Touru s podporo Carthaga

Trije tedni, 21 etap, približno 3300 zahtevnih kilometrov, en zmagovalec: Slovenski kolesar svetovnega kova in partner Carthaga Tadej Pogačar je prepričljivo potrdil vlogo favorita na svoji prvi udeležbi na dirki Giro d'Italia. Športnika Carthago podpira s svojo linijo c-compactline.

Zmage z izjemnimi dosežki: Tadej Pogačar in Carthago

Tadej Pogačar se je na svojo prvo dirko Giro d'Italia, eno najtežjih kolesarskih dirk na svetu, podal kot favorit. Vendar si niti poznavalci niso predstavljali, da se bo njegov nastop spremenil v zmagoslavno vožnjo s skoraj desetminutno prednostjo. Zmaga na letošnji dirki po Italiji, šest dnevnih zmag in druge vrhunske ekipne uvrstitve ter nošnja rožnate majice vodilnega so izkupiček letošnjega Gira.

Vedno v bližini: njegov prepoznaven Carthago c-compactline. Na avtodomu je prikazan šampion v zmagovalni pozi s podpisom XXL formata. Vitka linija je idealno zatočišče za kolesarskega asa, s katerim sta oba znana po svoji okretnosti in zmogljivosti. Oba prihajata iz Slovenije, kjer Carthago med drugim izdeluje tudi avtodome modela c-compactline.

Ko se srečata zmagovalca posebnega kova: na eni strani kolesar z veliko začetnico, Tadej Pogačar, na drugi uspešna znamka premium avtodomov – letos ponovno kot številka ena v premium kategoriji s kar dvojno zmago in še dodatno razredno zmago v glasovanju za avtodom leta.

Kolesar svetovnega kova na lovu za dvojno zmago na Giru in Touru s podporo Carthaga

Tadej Pogačar je že pred naslednjim izzivom: konec junija bo nastopil na dirki po Franciji, na kateri je že dvakrat ubranil naslov zmagovalca. Njegov cilj je doseči dvojno zmago – zmagati na obeh največjih dirkah v eni sezoni, kar je uspelo le sedmim kolesarskim legendam. Kot običajno, bo tudi ob tem ambicioznem projektu Carthago zvesti spremljevalec Tadeja Pogačarja.