Ambasador znamke Carthago, TADEJ POGAČAR, je športnik leta 2021

Tadej Pogačar je prejel nagrado za najboljšega športnika v letu 2021. Društvo športnih novinarjev Slovenije je v torek, 14. decembra v Cankarjevem domu podelilo nagrade najuspešnejšim športnicam in športnikom. Tadej Pogačar,  zmagovalec dirke po Franciji in bronast na cestni dirki na olimpijskih igrah v Tokiu, je najbolj zaznamoval olimpijsko leto po točkovanju športnih novinarjev in tako prvič doslej postal športnik leta.

"Sam sem kolesar, rad dirkam in se želim dokazati na vseh preizkušnjah. Posledica tega so zmage, stopničke, te nagrade in nazivi pa pridejo na podlagi rezultatov skozi celotno sezono. Lepo je prejeti to nagrado," je ob nazivu dejal Pogi, ki ga na prireditvi zaradi priprav na naslednjo sezono ni bilo, zato sta zanj nagrado prevzela starša Marjeta in Mirko Pogačar.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Simona Kustec, sta pred prireditvijo Športnik leta v Predsedniški palači priredila sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2021.

Ob tej priložnosti je predsednik republike napovedal, da bo prihodnje leto vročil odlikovanja za izjemne športne dosežke športnikom, med drugim tudi Tadeju Pogačarju ter Andreju Hauptmanu, predsedniku KD Rog.

Foto: Alen Milavec