DOBRODOŠLI PRI CARTHAGU!

Na sedežu podjetja Carthago d.o.o. v Odrancih, na severovzhodu Slovenije, že od leta 2008 izdelujemo visokokakovostne avtodome Carthago, vodilno evropsko znamko avtodomov prestižnega razreda, avtodome Malibu in predelane kombije Malibu, uspešnico med ljubitelji vanov.

V obratu, ki bo naslednje leto obeležil petnajstletnico delovanja smo v tem času v sodobni in tehnološko napredni tovarni izdelali že 36.400 vozil. Ponosni smo, da so naša vozila vsako leto odlikovana z vodilnimi evropskimi nagradami panoge.

Skupaj z matičnim podjetjem v Aulendorfu v Nemčiji skupina Carthago zaposluje več kot 1.500 zaposlenih. Podjetje Carthago od začetnih 50 zaposlenih dandanes na lokaciji v Odrancih zaposluje več kot 820 zavzetih in motiviranih sodelavcev.

V tem letu pričenjamo z gradnjo novega obrata v Ormožu, kjer bo z letom 2023 zagnana samostojna proizvodnja predelanih kombijev Malibu.

Delujemo lokalno – razmišljamo globalno! Smo trdno zasidrani na krajevni in regionalni ravni, sodelujemo s  krajevnimi šolami in podjetji ter izvajamo številne projekte na lokalni ravni. Carthago Spirit preveva vsa področja našega delovanja.

Oktobra 2018 smo beležili deseto obletnico naše uspešne zgodbe.

Veliko svečano prireditev smo zaposleni skupaj s pomembnimi predstavniki politike in gospodarstva obeležili v petek, 12. oktobra 2018.

V ravnokar dokončani novi proizvodni hali so zbrane nagovorili ustanovitelj in lastnik koncerna, gospod Karl-Heinz Schuler, ki se je v svojem govoru spomnil mejnikov razvoja Carthago d.o.o. Tako takratni gospodarski minister, Zdravko Počivalšek, kot župan Občine Odranci Ivan Markoja  sta v svojih govorih poudarila predvsem partnersko sodelovanje in pomen lokacije za celotno regijo. V imenu dobaviteljev podjetja je zbrane nagovoril Gernot Schank, direktor podjetja G+S, pregled vseh desetih let pa je s pomočjo fotografij in anekdot v svojem govoru čustveno povzel sodelavec Jože Bobovec.

Po nagovoru direktorice podjetja, gospe Sandre Županec, je častno zahvalo za desetletno pripadnost podjetju prejelo 48 zaslužnih zaposlenih. Svečani uradni del dogodka smo sklenili s premiero pesmi Carthago Song. Pri izvedbi pesmi  se je Carthago Bandu pridružil godalni kvartet Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer. Pesem je bila sprejeta z bučnim aplavzom. Slavnostni večer smo zaposleni in vabljeni gostje nadaljevali z gala večerjo ob zvokih samo našega Carthago Banda.

V nadaljevanju je izbranih nekaj utrinkov z našega jubileja.