c-compactline

Husbilskomfort i vanformat

c-compactline är den lättaste helintegrerade premiumhusbilen. Den körklara vikten börjar vid endast 2 830 kg. Och det utan att kompromissa med kvalitet och komfort. Tack vare den utvändiga bredden minskad med 15 cm är den dessutom mycket lättmanövrerad. Det raffinerade interiörkonceptet och det genomgående bodelsgolvet utan nivåskillnader är viktiga attribut för boendekomforten som är så typisk för Carthago. Med AL-KO lågram special ”light” som standard sätter c-compactline ribban för viktklassen 3,5 ton för helintegrerade premiumhusbilar.

Seriens styrkor

+ Viktklass:
Kompakta planlösningar med kort fordonslängd lämpad för viktklassen 3,5 t, upp till maximalt 4,25 t

+ Chassi:
Fiat Ducato med AL-KO-lågram special ”light”, säkerhetspaket som standard: Airbag, ESP, ABS, hillholder, Traction Control, Carthagos koncept för bästa sikt

+ Boendekomfort:
Snickeridesign ”smartline” anpassad till fordonsbredden, L-sittgrupp med extrasäte, platssparande sidokök, kompakt kombibadrum, bakre säng med stora bäddmått, bodelsgolv utan nivåskillnader

+ Förvaring:
Värmelagrande dubbelgolv 17 cm, förvaring i dubbelgolvet ”basic”, nyttjandehöjd 40 cm, lastlucka under soffgrupp, stor förvaring i dubbelgolvet med åtkomst inifrån, nyttjandedjup 42 cm, integrerad vattentömningscentral, mopedgarage: Invändig höjd upp till 120 cm, klarar upp till 350 kg last

+ Oberoende:
120-l-färskvatten, 90-l-spillvatten, 1 x 80 Ah gelbatteri (kan uppgraderas till 2 x 80 Ah)

+ Ventilation/värme:
Uppvärmningsteknik med varmluftslagring Truma Combi 6, isolerat och uppvärmt dubbelgolv med golvvärmeseffekt

Testresultat

”c-compactline har bra värden på vågen – och det med dubbelgolv.” ”Därför kan c-compactline I 138 rekommenderas utan begränsningar som 3,5-tonnare”.
Reisemobil International 05/2015, jämförande test

”Kort och gott i topp är det som gäller här! Förstklassiga köregenskaper, lika trivsam och bekväm, kombineras med kvalitetsmaterial och bästa hantverk hos Carthago.”
AutoBild Reisemobil 2/2016, jämförande test: Fyra helintegrerade upp till 3,5 ton, testsegrare: c-compactline I 138

”Testbilen har som standard ESP ombord. Med den är Carthagon byggd på Fiat Ducato körstabil också i kritiska situationer. Vid undanmanöverprovet visar fordonet inga tendenser att sladda eller välta. Trots de stora sidorna är fordonet knappt känsligt för sidovindar.”
ADAC Freizeit Mobil 2013

”Det finns inte många smala helintegrerade. c-compactline är en av dem. Men inte vad som helst. Här möter det gedigna teknik av hög klass. […] c-compactline är förmodligen den smala helintegrerade husbilen med högst ambitioner.”
Promobil 8/2014